Tisztítás - Puszika - Oszika Csónaktúra és Flúgos Futam az "ŐRÜLET"napja 2019 07. 26-28 !

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Tisztítás

Túra előtt

Minden évben mielőtt elindulna a túra a folyót meg kell tisztítani a hordalékoktól , valamint biztonságossá - csónakázhatóvá  kell tenni.
Erre nagyon sok időt fordítanak a szervezők, hiszen két héttel a rajt előtt , már járják a folyónak azt a szakaszát ahol keresztül halad a túra és kiszedik ( szétbontják) a torlaszokat  .
Eltávolítják az akadályokat , a csónakok és az egyéb vízi járművek elől.
Nézd végig a fotókat és utánna döntsd el , hogy valóban megéri a fáradtságot ?
Ennyit dolgozni azért , hogy az illetékesek végre odafigyeljenek- Hát nem - Ha magunk nem teszünk semmit akkor ők biztosan nem fognak.
Az illetékesek csak a számlákat és a felszólításokat tudják fenyegető hangnemben adni.Természetesen , szeretik ha kérvényeket adunk be , és engedélyeket kérünk ,illetéket  fizetünk, mert a papíroktól ez mind rendben lesz. és ki is tisztúl a partja , és a víze is tisztább lesz , és ettől lesz szép tiszta a környezetünk , ha a papírok rendben vannak akkor minden OKÉ !
Egy kis izelítő , hogy milyen a folyó tisztítás előtt.


Kiemelt támogatóink

 

 

 


 

  


Kockásliliom Tiprók !   FIGYELEM !

A 2011 -es évben nagyon súlyos hibát követtünk el.
A média figyelme ránk fordult és a túra nagysága miatt egyre több alkalommal jelent meg különféle  TV  társaság és hírt adott róla.
A média figyelemfelkeltő hatására -FELFIGYELTEK az illetékesek !
Ahelyett , hogy megköszönték volna , inkább megbüntettek,  így elmondhatják , hogy hatékonyan végzik a munkájukat.

20 éven át minden évben egyszer kitísztítottuk a folyó azon szakaszát amin a túra haladt.
Természetesen minden eszközt megragadtunk , hogy felhívjuk a figyelmet a folyó rossz állapotára- miután ez sikeres volt - az illetékesek reakciója sem maradt el.
Ahelyett , hogy felajánlották volna a segítségüket és megköszönték volna az évek alatt tett erőfeszítésünket - Megbüntettek a
"Kockásliliom élőhelyének veszélyeztetése miatt".
Nem érdemes segítő szándékodat felajánlani , mert az nem vezet semmi jóra.


Az a folyó ami a Balaton legnagyobb vízgyüjtője - ilyen állapotban van ,a csónaktúra előtt két héttel - Arra gondoltunk , hogy az idén nem tisztítjuk ki és a túra valóban egy jó értelembe vett túlélő próba lesz, mindenkinek aki  részt vesz annak nagyon össze kell szedni magát , hogy letudjon ereszkedni , mert közben el kell az útból dobálni a szemetet.
   

   

   

   

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz